2 februari 2017

Normaal zou je vandaag ook een training zien. Maar ik neem een extra rustdag. Thuis is iedereen een beetje ziek geweest. Dus een beetje voor mijzelf zorgen kan geen kwaad.

Ik had het hier over met een trainingsbuddy: training is een stressfactor voor je lichaam. Hij was verbaasd. Maar iedereen die wel eens een echte training heeft gedaan (probeer deze) weet wat voor een aanslag het op je lichaam en emoties kan zijn.

Daarom vind ik het altijd interessant als iemand met een burn-out of stress gerelateerde problemen te horen krijgt dat ze moeten trainen als deel van de oplossing. Ik snap de gedachte: je maakt veel positieve hormonen, je leert je lichaam herstellen van stress. Het zou lekker ontspannend moeten zijn. Maar je maakt ook nog meer stress hormoon in je lichaam aan. Dus je moet het goed plannen. En ik wil niet zeggen dat trainers niet slim genoeg zijn om dat te doen, maar niet alle fitness-opleidingen bereiden je hier goed op voor. Ik probeer te voorkomen dat ik hier zo’n soort herstel traject moet uitschrijven, want dit is mijn training. Als ik het hier moet uitwerken, ben ik dus overspannen geraakt. Niet de bedoeling. Daarom vandaag extra rustdag!

Comments are closed.

UA-75511645-1