Body Work

Mijn insteek is om niet een fit mens maar een supermens te worden. Trainen voor superhelden-krachten vraagt om een gezond, goed-werkend lichaam. Trainen voor superhelden-krachten levert een gezond, goed-werkend lichaam op. Dat klinkt een beetje als een kip en een ei… En ook Batman komt wel eens gehavend terug in de Batcave. Hoe help ik het lichaam werken?

Medical Fitness

Medisch fitness deed mij altijd denken aan eindeloze bejaarden gym bij je fysio en hopen dat de problemen goed komen. Leuk voor de massa maar voor de 1% die op zoek is naar elite superhelden-fitness een beetje te vrijblijvend. Plus: het liefst wacht je niet op een probleem/blessure maar wil je van te voren zorgen dat het lichaam optimaal werkt. Enter de Fysio Physics 4xT methode: 4xT staat voor testen, tapen, triggeren en trainen. Testen om te weten wat het probleem is, hoe erg het is en waar het zit. Het kan dat een probleem in de heup zorgt voor klachten in de schouder. Tapen en triggeren om de oorzaak aan te pakken door het mobiliseren van harde en zachte weefsels. Trainen, eerst om het lichaam te laten wennen aan de nieuwe mogelijkheden en dan weer voor prestatie. De methode is een evidence based fysiotherapeutische methode en vaak zijn de klachten al in 3 behandelingen opgelost. Nu ben ik geen fysiotherapeut maar ben ik wel opgeleid en bevoegd om de methode toe te passen. Dus: als we trainen en we komen een fysieke blokkade tegen, dan kunnen we die ter plekke oplossen!

Rust en herstel

Nu ga ik er altijd vanuit dat je de meeste tijd niet geblesseerd rondloopt. Ook dan is het wel eens lekker om het lichaam te laten behandelen. Een massage is soms heerlijk ontspannen, juist verkwikkend of helpt met het herstel na een training. Iets dat superhelden doen wanneer ze hun heldenmasker hebben afgedaan. Maar een massage kan ook helpen om je spierspanning te verhogen. Waarom wil je dat? Omdat je de spieren nodig hebt in je training of prestatie en wilt dat ze optimaal presteren. Ik zeg nooit heel hard dat ik kan masseren: iedereen stelt zich dan altijd vrijwillig kandidaat. Zachtjes wil ik het best zeggen. Ik heb 1-op-1 van een fysiotherapeut leren masseren en beheers ook de “gedwongen ontspanning” van Thaise massage.

 

UA-75511645-1